Ecovadis benchmark

Trifleet

Achtergrond

EcoVadis beoogt de verbetering van de praktijk van bedrijven op milieu- en sociaal gebied door de invloed te gebruiken op de globale productieketens. EcoVadis exploiteert het 1ste samenwerkingsplatform waarmee bedrijven de prestaties op het gebied van duurzaamheid kunnen evalueren van hun leveranciers, gespreid over 150 sectoren en 110 landen. De betrouwbare evaluaties en gemakkelijk te gebruiken evaluatietools laten bedrijven toe de risico's te beheersen en eco-innovaties aan te moedigen in hun wereldwijde productieketens.

Vraag & aanpak

Onze klant Trifleet vroeg TOSCA om ondersteuning met betrekking tot het verkrijgen van een  EcoVadis benchmark. Dit hield in het verzamelen, uploaden en reviewen van de documentatie alsmede advies voor verbeterpunten nadat de uiteindelijke score bekend werd.

  • Inventarisatie van de documenten die zijn ingeleverd voor de Ecovadis benchmark
  • Beoordeling van die documenten aan de hand van de eisen die Ecovadis daaraan stelt: o.a. actualiteit, kwaliteit, volledigheid etc.
  • Bespreken van die beoordeling met Trifleet en waar mogelijk opvragen en aanvullen met bestaande initiatieven, informatie, documenten
  • Voorbereiden en inleveren van de informatie bij Ecovadis t.b.v. de nieuwe jaarlijkse review door Ecovadis
  • Evaluatie van de score en advies voor verbeterpunten

Resultaat

TOSCA heeft Trifleet twee keer begeleid in dit proces. Dit jaar ontving Trifleet de score EcoVadis Goud.

Wil je meer weten: Bel dan Ulrike de Jong - +31 6 51072464

Terug naar projecten

Klanten & partners