Ondersteuning van Cordaid bij het opstellen van een impactvol jaarverslag

Cordaid

Achtergrond

Cordaid is een internationaal erkende organisatie die zich inzet voor noodhulp en ontwikkelingswerk in enkele van de meest kwetsbare gebieden ter wereld. Toegewijd aan de ondersteuning van mensen die het zwaarst getroffen zijn door armoede en conflicten, streeft Cordaid ernaar gemeenschappen in staat te stellen om niet alleen te overleven, maar ook te bloeien binnen rechtvaardige en veerkrachtige samenlevingen. Jaarlijks publiceert Cordaid een uitgebreid verslag waarin hun prestaties in verschillende sectoren worden belicht. Deze verslagen, die voldoen aan de normen van het Global Reporting Initiative (GRI), zijn ontworpen om te voldoen aan de verwachtingen van stakeholders en om de impact van Cordaid op een gestructureerde manier te tonen.

Aanpak

Cordaid vroeg de expertise van TOSCA om hun jaarverslag te ontwikkelen. Onze samenwerking concentreerde zich op verschillende belangrijke gebieden:

  • Strategische Planning: Het ontwikkelen van een pagina-indeling en rapportstructuur die overeenkomt met de strategische visie van Cordaid, met voldoende flexibiliteit voor input vanuit hun lokale kantoren.
  • Inhoudsontwikkeling: Het opstellen van de tekst voor het rapport.
  • Naleving van Normen: Het rapport in overeenstemming brengen met de Global Reporting Initiative (GRI)-normen, die essentieel zijn voor het handhaven van wereldwijde transparantie en verantwoording.
  • Ondersteuning bij Rapportage: Voortdurende ondersteuning bieden gedurende de rapportagecyclus om een soepel proces te waarborgen.
  • Financiële Naleving: Assistentie bij het voldoen aan de strikte normen die vereist zijn voor financiële rapportage door NGO's.

Resultaat

Door de begeleiding van TOSCA heeft Cordaid zijn jaarverslag 2022 succesvol gepubliceerd, een document dat niet alleen de inspanningen van het jaar weerspiegelt, maar ook de toewijding aan transparantie en impact. Het verslag is hier beschikbaar (klik op de link of de afbeelding hieronder om toegang te krijgen).

cordaid-annual-report.jpg

Voor verdere vragen of om te bespreken hoe TOSCA uw organisatie kan helpen bij soortgelijke inspanningen, neem contact op met Ulrike de Jong op +31(0)6-51072464 of per e-mail op ulrike@toscatribe.nl.

Terug naar projecten

Klanten & partners